Team ROVOP koostuu pyörätuolikelaaja Henry Mannista ja pyörätuolitaituri Aleksi Kirjosesta. Tapasimme toisemme ensimmäisen kerran vuonna 2007 Kuortaneen urheiluopistolla yleisurheiluleirillä. Aloimme nähdä vammaisurheilun parissa yhä useammin ja meistä tuli läheisiä ystäviä melko pian.

Kesällä 2009 lähdimme ensimmäiselle yhteiselle kilpailureissulle ulkomaille, Ruotsiin nuorten PM-kisoihin. Sillä reissulla alkoi muodostua ajatus yhteisestä tiimistä. Aluksi meidät tunnettiin nimellä TFP (Team Finnish Power) mutta myöhemmin motoksemme muodostui rajoitteet ovat vain omassa päässä (ROVOP), jolloin nimeksemme vakiintui Team ROVOP. Vuonna 2010 aloitimme yhdessä opinnot Pajulahden urheiluopistolla ja meistä tuli kämppikset. Melko pian päätimme varata tfp.fi osoitteen ja alkaa luoda sivua. Saimme hyvää palautetta ja aloimme kehittää sivustoa ja etenkin brändiä.

Rappusia hypimme jo 2009 Ruotsissa kisareissulla ja joitakin valokuvia on siitäkin vielä tallessa. Opintojen alettua Pajulahdessa aloimme myös kuvailemaan videoita ja kiertämään erilaisissa tapahtumissa puhumassa. Meidän ”läpimurtovideomme” julkaistiin 2011 Brittien reissun tapahtumista. Saimme videolle nopeasti melko paljon katsojia ja positiivista palautetta tuli todella paljon.

Kehityimme myös urheilun puolella hyvää vauhtia. Kiersimme nuorten MM-kilpailuita monena vuonna. Aleksi voitti nuorten maailmanmestaruuden 2011 Dubain kisoista, Henkan jäädessä silloin ikävästi neljänneksi. Seuraavana vuonna Tsekeissä Aleksi jatkoi voitokkaasti ja Henkkakin pääsi jo kolmanneksi. Aleksilla riittivät rahkeet 2012 myös Lontoon paralympialaisiin, josta tuloksena 11. sija. Urheilullisesti vuosi 2013 oli erinomainen. Saavutimme molemmat Lyonin aikuisten MM-kilpailuista pronssimitalit kaulaan ja Puerto Ricon nuorten kisoista kullat.

Opinnot Pajulahdessa päättyivät Henkan osalta jo syksyllä 2013 ja Aleksikin valmistui liikuntaneuvojaksi syksyllä 2015. Temppuilut ovat jatkuneet, vaikka viime aikoina ei videoita ole aivan edelliseen tahtiin ulos tullutkaan. Kierrämme ahkerasti myös erilaisissa tapahtumissa puhumassa.

Vuoden 2015 MM-kilpailut Qatarin Dohassa menivät Henryllä mukavasti, tuloksena 400m hopea ja pronssia sekä 200m että 800m matkoilta. Aleksi joutui valitettavasti jättämään kilpailut välistä sairastumisen vuoksi.

Kesä 2016 oli hieman kahtiajakoinen. Aleksi sai Italiasta järjestetyistä EM-kilpailuista kuulan pronssia, muttei päässyt osallistumaan Rion paralympialaisiin. Kesän lopulla Aleksi tekikin suuren ja vaikean päätöksen urheilu-uransa lopettamisesta. Henkka voitti Italiasta kolme kultaa ja Riosta 100m pronssia ennätysajalla! Ensi kesänä on Lontoossa järjestettävät MM-kilpailut jossa on tavoitteet korkealla!