Rajattomia unelmia!

Rajattomia unelmia!

Olen sivuston toinen ylläpitäjä, Henry “Henkka”.

Luin suurella mielenkiinnolla Norjalaisen henkisenvalmentajan Erik Berteand Lassenin Paras kirjan. Kirja oli niin mukaansatempaava, etten 250 sivun aikana pystynyt pitämään kuin yhden lyhyen tauon.
Kirja lisäsi uskoani ennestään siihen, että rajoitteet todella ovat vain omassa päässä, jos niin päättää. Tämä pätee niin arjen pieniin asioihin, kuin myös suurempiin päämääriin ja tavoitteisiin.

Mikäli haluaa asettaa pitkän ajan tavoitteita, on hyvä tehdä pohjatyöt hyvin. Seuraavat kolme kohtaa auttavat tavoitteen luomisessa. Erikin ja minunkin mielestäni kaiken pitää lähteä omista arvoista. Arvojen päälle voi rakentaa tavoitteet joiden päälle tulee konreettiset suunnitelmat.
~Mieti omat arvosi
~Mieti omat tavoitteesi
~Tee konkreettiset suunnitelmat, mielellään kirjallisesti

Tavoite olla aivan mikä vain. Se voi olla esim:
-Liikunnan lisääminen
-Enemmän aikaa perheelle
-Uuden harrastuksen aloittaminen
-Varallisuuden lisääminen
-Puolimaraton tai maraton
-Olympiavoitto
-Positiivisempi ajattelu ja hyvän teon teko joka päivä

Tai aivan mitä tahansa muuta. Tavoite voi olla suuri tai pieni, mutta oman tavoitteen eteen kannattaa tehdä työtä ja uskoa siihen.

Olemme Aleksin kanssa tehneet konkreettisia tavoitteita ja edenneet niitä kohti. Kaikkia ei ole saavutettu, mutta osa on ja usko on säilynyt. Tavoitteita voi olla useampia ja osa olla lyhyen aikavälin pieniä suuria juttuja ja toiset vuosien tai jopa kymmenien vuosien päässä odottavia. Haaveet ja tavoitteet on hyvä pitää erillään. Haave voi olla voittaa lotossa, mutta kontreettinen tavoite valmistua koulusta ja saada hyvä työpaikka. Lottovoitosta on kiva haaveilla, mutta koulusta valmistuminen ja työnsaanti vaatii töitä ja suunnitelmia.

Kummallakin on suuret tavoitteet ensi kesänä Rion paralympialaisissa ja Aleksilla on myös tavoitteena tehdä voltti pyörätuolin kanssa kovalle maalle. Alla video josta voi katsoa missä kunnossa voltti on nyt.